Autisme Spectrum Stoornis (ASS)

Onze zoon K. is geboren in T. Halverwege 2006, 6 maanden oud, is hij in Nederland aangekomen en konden we hem in onze armen sluiten. Rekening houdend met een hechtingsprobleem zochten we daarvoor hulp. Maar dat bleek niet het grootste probleem. Veel dingen bleken lastig voor hem te zijn en iets aanleren gaat eigenlijk nooit vanzelf. We bespraken onze zorgen met een kinderpsycholoog die ervaring heeft met adoptiekinderen. Een van die zorgen is dat hij in nieuwe situaties moeite heeft met het maken van contact met andere kinderen. Daarnaast is hij vaak onrustig en wiebelig en kan hij niet alleen spelen. Soms lijkt er een soort kortsluiting te ontstaan in zijn hoofd. Het kost moeite om nieuwe dingen aan te leren waardoor het lijkt alsof hij niet naar ons luistert, wat aan beide kanten frustraties oproept. K. heeft veel moeite met inslapen en is ’s nachts nog niet droog. Door al deze dingen bij elkaar is hij soms erg negatief en ook daar maken wij ons zorgen over. De kinderpsycholoog besluit om K. te testen en de uitslag is NLD of Non Learning Disorder en een “disharmonisch intelligentie profiel”. Deze stoornis valt onder het Spectrum van de Autisme stoornissen (ASS). Zijn advies was om hier neurofeedback behandelingen voor in te zetten en we kijken rond op internet.
Zo komen we terecht bij Femma Kuiper van het BioMetrisch Centrum Kampen. We kunnen al snel terecht voor een intake en meting waaruit blijkt dat bepaalde golven (de Alphagolven) veel te sterk aanwezig zijn en deze lijken de oorzaak van (een groot deel van) de klachten van K.
We gaan van start met de – wekelijkse – behandelingen. In het begin is K. erg onrustig, zoals meestal in nieuwe situaties. Maar na een paar weken raakt hij gewend aan de behandelingen en de procedure. Na elke behandeling is hij erg moe, maar we merken al snel effect van de behandelingen. Hij gaat beter luisteren, begint te praten over wat hem zoal bezighoudt, wordt rustiger en kan een tijd lang zelf spelen. Het gaat beter met K. en dit heeft een positief effect op ons allemaal. Ook op school horen we dat het goed gaat. Wat zijn we hier blij mee!
De NLD en “disharmonisch intelligentie profiel” zijn hiermee niet voorbij maar door de neurofeedback behandelingen zijn de scherpe kantjes verminderd en kunnen we hier veel beter mee omgaan. Maar wat voor ons het belangrijkste is, is dat we zien dat K. veel blijer en gelukkiger is en dat is ons heel wat waard.
Fam. Sijtsma.

Plugin for Social Media by Acurax Wordpress Design Studio