ADHD, boosheid en woede aanvallen

Mijn zoon Jilles had grote problemen op school, waaronder concentratieproblemen en woede aanvallen. Hij had de diagnose ADHD en gebruikte hiervoor Medikinet (bevat methylfenidaat en heeft dezelfde werking als Ritalin (FK)). Door het medicijngebruik verminderde zijn eetlust, ging hij slechter slapen en gaf hij aan dat hij zich niet lekker voelde. Als moeder kon ik dit niet langer aanzien en ik ben gaan zoeken naar andere manieren om zijn gedrag meer binnen de perken te krijgen en de concentratie te verbeteren. Zo stuitte ik op neurofeedback en kwam terecht bij Femma Kuiper van het BioMetrisch Centrum Kampen.

Femma vroeg uitvoerig door over wat de problemen waren en vertelde wat de mogelijkheden zijn met behulp van neurofeedback. Dit sprak mij erg aan en in december 2013 zijn we gestart met de behandelingen. Al vrij snel daarna zijn we gestopt met de medicijnen. Ook daar knapte hij al een heel stuk van op. De behandeling was gericht op een beter slaappatroon, betere aandacht en concentratie en woede beheersing. Na een aantal keren was zijn slaappatroon weer normaal, zowel het inslapen als het doorslapen. Ook de woede aanvallen namen vrij snel af.
Het is nu juni 2014 en het gaat erg goed met Jilles, ook zijn concentratie is flink verbeterd. Hij kan nu goed omgaan met zijn minder sterke kanten. Door de neurofeedback behandelingen heeft hij meer tijd om na te denken voor hij overgaat tot een reactie. Waar zijn gedrag voorheen impulsief was wordt er nu beter over nagedacht waardoor hij zichzelf minder in de problemen brengt. Dat is positief voor zijn omgeving maar vooral ook voor hemzelf.
Ik ben er van overtuigd dat neurofeedback een grote rol heeft gespeeld in de behaalde vooruitgang evenals de bereidheid van Jilles om mee te werken aan het traject. We zijn nu bezig om de behandelingen af te bouwen maar mochten we in de toekomst weer problemen tegenkomen dan trekken we bij Femma aan de bel. Jilles gebruikt nu geen medicijnen meer en daar zijn we ook erg blij mee.
Ik kan daarom ook iedereen aanraden om, als je met soortgelijke problemen zit, contact op te nemen om te horen wat er mogelijk is.
Veel succes!

Marrit de Vries
Hindeloopen

Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company