Vermoeidheid / CVS

 

Vermoeidheid

Vermoeidheid is voor veel mensen een bekende, maar uiterst vervelende klacht. Na enige geestelijke of lichamelijke inspanning voelen mensen met vermoeidheidsklachten zich uitgeput. Vaak gaan de klachten gepaard met concentratieproblemen, geheugenproblemen en slaapproblemen.

Neurofeedbacktraining
Bij vermoeidheidsklachten zijn de hersenen overdag niet actief genoeg. Met neurofeedback proberen we de hersenen actiever te maken. Hierdoor kan informatie beter en sneller worden verwerkt.

Resultaten en effectiviteit
Het is vooraf moeilijk te zeggen hoeveel trainingen nodig zijn. Dit is afhankelijk van de klachten, de afwijking van de hersenactiviteit en de vorderingen tijdens de trainingen. Na acht tot tien trainingen zijn de eerste veranderingen veelal merkbaar. Het slaappatroon verbetert vaak als eerste, waardoor men overdag minder moe is. Hierdoor kan meer mentale of lichamelijke inspanning geleverd worden. De gedwongen rustpauzes nemen in aantal af en duren minder lang. Een minder vermoeid gevoel heeft een positieve invloed op de kwaliteit van leven. De veranderde hersenactiviteit wordt vanzelf ingezet in het dagelijks leven. Hier is geen extra oefening voor nodig.

 

Klik hier om het verhaal over vermoeidheid te lezen.

Social Media Icons Powered by Acurax Web Design Company