Ontwikkelingsstoornissen

 

Ontwikkelingsstoornissen zoals Autisme en PDD-NOS

Kinderen met een pervasieve ontwikkelingsstoornis ontwikkelen zich anders dan normaal. Ze hebben vaak een achterstand op sociaal, emotioneel en motorisch gebied. Deze achterstand heeft een duidelijke invloed op meerdere onderdelen van hun leven (pervasief). Ook hebben ze vaak problemen met aandacht en concentratie. Autisme, Asperger en PDD-NOS zijn voorbeelden van een ontwikkelingsstoornis.

Neurofeedbacktraining
Bij kinderen met een pervasieve ontwikkelingsstoornis is de hersenactiviteit vaak ontregeld. Hierdoor kunnen ze minder informatie verwerken of informatie minder snel verwerken. Dit beeld heeft overeenkomsten met de hersenactiviteit bij ADHD (attention-deficit hyperactivity-disorder). Het komt vaak voor dat kinderen met een pervasieve ontwikkelingsstoornis ook ADHD hebben. Met neurofeedback proberen we de hersenactiviteit te reguleren.

Resultaten en effectiviteit
Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de klachten, de afwijking van de hersenactiviteit en de vorderingen tijdens de trainingen. Na acht tot tien trainingen worden vaak de eerste veranderingen opgemerkt. Gemiddeld zijn twintig tot dertig behandelingen nodig. Na de trainingsreeks geven kinderen aan dat ze zich rustiger voelen en dat ze zich beter kunnen concentreren. Ook worden de prestaties op school beter. Ze zitten beter in hun vel en hebben meer contact met leeftijdsgenootjes. Soms gaat ook de motoriek vooruit. De veranderde hersenactiviteit wordt vanzelf ingezet in het dagelijks leven. Hier is geen extra oefening voor nodig.

Klik hier om het verhaal over Autisme Spectrum Stoornis (ASS) te lezen.

Klik hier om het verhaal over het Syndroom van Asperger te lezen.

 

 

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers